31.3.06

Pressen om Furby

Som en del af sin recearch kikker Furby også lige i "Avisdatabasen" og foretager en søgning på "Furby".

Bamsen svarer igen
Politiken 16 november 2005, 1 . sektion side 20
"Bamsen indeholder angivelig fire gange så meget regnekraft, som der var om bord på Apollo-månelandingsmodulet i 1960'erne."

Åh nej, den er tilbage
B.T. 14 oktober 2005, 3 . sektion side 26
"Efter lang tids dvale vender det lille pelsdyr nu tilbage til børneværelserne."....»Min syv år gamle Furby er en neandertal i forhold til den nye,« jubler legetøjsforsker Jørn Martin Steenhold, der også (i Jyllands-Posten 19 december 2002, "Legetøj: Det går som en leg", Derhjemme side 10) forklarer, at: "der er ingen grund til panik: »Børn kan allerede som tre-årige skelne mellem det virkelige og uvirkelige,«

Gear. Magasinet for drengerøve
"Furby anno 2005 er blevet en hel del klogere end den første udgave, der kom på markedet for syv år siden. Dengang var dyret omkring en tredjedel så stor, og i forhold til den nye model også noget nær lige så begavet som en fyldningsdør."

Men ikke alle udsagn er begejstrede, mediepanikken ramte også Furby, da fænomenet "digitale pets" var nyt:

Baby-robot gør børn til seriemordere
Berlingske Tidende 20 november 2000, 1. SEKTION side 14
"Da alt dette foregik i USA, varede det selvfølgelig ikke længe, før psykologer og andre eksperter blev kørt i stilling [.......] »En dukke er udstyret med en afbryder, man trykker på en knap, og så er den død. Børn ved instinktivt, at det ikke er sådan, der går til i det virkelige liv. Det, de livagtige dukker får dem til at gøre er, at øve sig til at blive serial killers, og det nægter børnene,« forklarer forskeren."

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home