17.4.06

Furby får styr på sine nyheder

Furby beslutter at får styr på sin daglige nyhedsstrøm. Til det har han bruge for en nyhedslæser (aggregator). Han vælger Bloglines, fordi den er gratis, nem og velfungerende.

Furby finder også nogle Feeds. Han anvender 3 strategier for at finde disse feeds:
1. han søger i Google på "rss feeds" og her finder han en (langtfra komplet) oversigt over danske RSS feeds
2. han kikker på fjernsynets og dagbladenes websider og leder efter deres feeds
3. han kikker efter feeds på de blogs, han kender og gerne vil følge med i.
Nu har Furby tjek på det. Furbys Bloglines viser, hvor mange nye indlæg, der er på de sider, han følger med i, og når han klikker på menuen får han en kort oversigt over hver enkelt posts indhold, så han let kan skimme nyhederne igennem og udvælge de, han vil læse grundigere. (Markeringen kan ses i venstre spalte, men kun på ovenstående illustration).

Fremover kan Furby løbende lægge nye feeds ind, når han kommer forbi sider på nettet, der har feeds. Feeds kan være markeret som tekst, f.eks. RSS 2.0 (eller et andet nummer) eller med en ikon som f.eks. disse


Når Furby klikker på disse feeds, får han en kode-side, som næsten skræmmer livet af ham. Men han vænner sig hurtigt til, at han blot skal kopiere URLen (internetadressen) og lade være med at se på sidens indhold.

Furby vælger at gøre sin Blogline offentlig. Det betyder blot, at andre kan se, hvilke nyheder Furby abonnerer på. Funktionen med "læste" og antal "ulæse" fungerer selvfølgelig kun for Furby (som er logget ind med password).

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home